Smeermiddelen

Smeermiddelen zijn van essentieel belang voor gesmeerde schroefcompressoren. Maar al te vaak wordt dit essentiële onderdeel van het compressorpakket door de eigenaar van de machine verkeerd begrepen en onvoldoende op prijs gesteld. De verleiding om goedkopere alternatieven te zoeken is vaak groter dan voorzichtigheid en gezond verstand, met als gevolg slechtere prestaties en dure reparaties.

Het Fluid Force smeermiddel is samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde basisoliën en additieven, zodat de compressor langer kan draaien. Smeermiddelen met de garantie van Fluid Force blijken uitermate duurzaam te zijn tijdens de strikte compressortests van CompAir. Bovendien waarborgen ze de energie-efficiëntie en de zuiverheid van de compressor.

  • Dit assortiment hoogwaardige smeermiddelen is specifiek ontworpen om te voldoen aan de bedrijfsvereisten van alle oliegeïnjecteerde schroefcompressoren, of deze te overschrijden.
  • Zorg ervoor dat u profiteert van de grote gemoedsrust en de totale bescherming die de Fluid Force smeermiddelen van CompAir leveren. Wij noemen dit ‘The Liquid Asset’ of het vloeibare hulpmiddel.
  • Door de smeermiddelen met een garantie van CompAir te gebruiken, kan de eigenaar van de machine profiteren van de uitgebreide Assure™ garantie die door geen enkel ander smeermiddel wordt geboden

Oliebemonstering en -analyse kunnen in een vroege fase de problemen identificeren die zich voordoen, met als gevolg minimale downtime, lagere reparatiekosten en optimale energie-efficiëntie.

Uitgebreide analyserapporten bieden informatie over externe verontreinigingen, met inzicht in de omgevingsfactoren die van invloed zijn op het smeermiddel en de prestaties van de compressor, of over interne verontreinigingen. De rapporten geven een 'early warning' over mogelijke storingen. Wij leveren een goed leesbaar rapport met informatie over wanneer de olie opnieuw bemonsterd moet worden, welke parameters abnormaal zijn en mogelijke stappen die u moet ondernemen om afwijkende situaties bij de smering te verhelpen.

Fluid Force Food Grade - smeermiddel voor schroefcompressoren

De food grade smeermiddelen van CompAir zijn samengesteld uit een watergeteste minerale olie voor toepassingen met voedingsmiddelen in gevoelige werkomgevingen. Met ondersteuning van de food grade zuiveringsolie (Fluid Force Prime), bieden ze de volgende bijkomende voordelen:

  • Niet-toxisch, geur- en smaakloos
  • 50% beter biologisch afbreekbaar dan standaard minerale olie
  • Voldoet aan alle belangrijke wettelijke milieuvereisten

De olie levert smering, afdichting, koeling en antislijtagebescherming die een goede werking gedurende de effectieve levensduur van de schottencompressor van CompAir garandeert.

Saco - smeermiddel voor onze mobiele schroefcompressoren

Een uiterst robuust smeermiddel dat speciaal is ontworpen om aan de strenge eisen van alle olie-geïnjecteerde, mobiele schroefcompressoren te voldoen. De zorgvuldig geselecteerde en geteste basisoliën en additieven garanderen een optimale smering, afdichting, koeling en antislijtagebescherming die een efficiënte werking gedurende de gehele levensduur van de mobiele compressor van CompAir garandeert.

Overige smeermiddelen van CompAir:

Motorsmeermiddelen

Onze 55 tot 250 kW oliegesmeerde schroefcompressoren worden standaard geleverd met een automatisch smeersysteem voor de motorlagers. CompAir levert de cartridges in de onderhoudspakketten voor dit assortiment compressoren om een optimale bescherming van de motorlagers te garanderen.

Tandwielolie

Zorgvuldig geselecteerde en geteste tandwielsmeermiddelen zijn verkrijgbaar bij uw erkende CompAir-dealers. Neem contact op met het servicecentrum in uw buurt voor advies over het beste smeermiddel dat u kunt gebruiken.

Video thumbnail

Klik om de video te bekijken.