string(2) "nl"

CompAir breidt het olievrije assortiment tweetraps-schroefcompressoren uit

Simmern, Duitsland, augustus 2016

D-series-press-release-canomy-off

CompAir, een toonaangevende producent van compressoren, heeft een volledig nieuw assortiment uiterst efficiënte, olievrije, tweetraps-schroefcompressoren gelanceerd, als aanvulling op de succesvolle en bekroonde D-serie compressoren. Met deze 10 nieuwe modellen biedt de D-serie nu een breed debietbereik van 8,9 tot 51,8 m3/min. De nieuwe modellen (160 tot 315 kW) die ook gebruik maken van een door CompAir ontworpen en geproduceerd tweetraps-airend, leveren olie- en siliconenvrije perslucht conform ISO 8573-1 Klasse 0.

De D-serie levert een betere efficiëntie en produceert 12% meer perslucht vergeleken met het vorige assortiment. De compressoren worden geproduceerd op basis van nauwkeurige toleranties met gebruik van de nieuwste bewerkingstechnologieën, die onlangs in het Global Center of Excellence voor schroefcompressoren van CompAir in Simmern, Duitsland, werden geïnstalleerd. Meer dan 10 miljoen euro werd geïnvesteerd in de installatie van nieuwe machines, procesoptimalisatie en de implementatie van moderne logistieke en assemblage-concepten.

Het innovatieve, olievrije ontwerpconcept

Elektrische IE3- en IE4-motoren en andere componenten voldoen aan of overtreffen de strenge Europese normen en die van andere rechtsgebieden, en leveren een extreem hoge kwaliteit en optimale efficiency. Alle verbindingen binnen het moderne design bevinden zich aan dezelfde kant van deze compacte compressoren, waardoor de installatie eenvoudig is en geen specifieke ondergrond vereist. De D-serie werd ontworpen en gebouwd voor continu gebruik bij veeleisende toepassingen met een omgevingstemperatuur tot 45°C. De machines zijn voorzien van een gepatenteerd waterregelingssysteem rondom het airend en hebben en speciale, geharde rotorcoating die de levensduur verbetert. Bovendien is het energieverbruik laag en is de levering van hoogwaardige perslucht continu, betrouwbaar en efficiënt.

Totale controle en beheer

D-series-press-release-controllerDit compressorassortiment maakt gebruik van een geavanceerde, toekomstbestendige touchscreencontroller. De meertalige ‘Delcos XL’ is uitermate gebruiksvriendelijk en heeft een duidelijk gestructureerd menu met intuïtieve pictogrammen. De controller garandeert de betrouwbare werking van de compressor door de bedrijfsparameters voortdurend te controleren. Dit is van essentieel belang om de operationele kosten te verlagen. Optioneel is deze controller verkrijgbaar met ‘base load sequencing’ voor maximaal vier compressoren. Als meerdere compressoren nodig zijn, harmoniseert het SmartAir Master managementsysteem tot 12 compressoren met vaste of geregelde snelheid, inclusief downstream componenten. Dit reduceert het energieverbruik door een zo laag mogelijke netwerkdruk te handhaven. Behalve de energiebesparingen, draagt het persluchtmanagementsysteem ook bij aan minder downtime en aan optimale prestaties en bewaking, wat uiteindelijk zal leiden tot een toename van de productiviteit.

Geregelde snelheid voor aanzienlijke energiebesparingen

De RS-compressoren met geregelde snelheid reageren op efficiënte en betrouwbare wijze op de vraagschommelingen. Ze leveren aanzienlijke energiebesparingen en een persluchtvoorziening met een constante druk. De D-RS-serie heeft een nieuwe, uiterst efficiënte inverter met printplaatcoating-technologieën die bescherming bieden tegen stof en vocht en zeer snel op veranderingen van de vraag naar perslucht reageren. Meestal worden besparingen van meer dan 20% gerealiseerd vergeleken met gelijkaardige compressoren met vaste snelheid, dankzij de sterk gereduceerde energie- en onderhoudskosten.

Uitgebreide garantie

Alle D-serie compressoren worden gedekt door de uitgebreide Assure-garantie, die gratis wordt meegeleverd. Deze garantie zorgt voor een optimale uptime en totale gemoedsrust gedurende 44.000 bedrijfsuren of 6 jaar, welke als eerste voorkomt.Laatste nieuws...

CompAir breidt het olievrije assortiment tweetraps-schroefcompressoren uit

Lees meer...

Standaard is verleden tijd - gebouwd voor extreme applicaties

Lees meer...

CompAir lanceert geheel nieuwe gesmeerde schroefcompressoren van 160 tot 250 kW.

Lees meer...


Newsletter signup image