string(2) "nl"

Standaard is verleden tijd - gebouwd voor extreme applicaties

Het nieuwe assortiment mobiele compressoren van CompAir

CompAir presenteert het nieuwe assortiment mobiele compressoren in de sterke middenklasse van 5,5 tot 7,6 m³ met drukversies van 5 tot 14 bar op de Bauma van 11 t/m 17 april in München. De machines voldoen aan de EU-emissieregels van Stage IIIB en bieden nog veel meer voordelen. Ondanks de uitlaatgasfiltering is het energieverbruik van de nieuwe machines ongeveer 10% lager dan die van vergelijkbare oudere modellen. Behalve de behuizing is de hele serie volledig herzien. CompAir is gefocust op ‘hands-on technologie’ en presenteert 6 machines op de handelsbeurs. Van de kleine C14 tot de TurboScrew.

Tegenwoordig betekent extreem gebruik veel meer dan lagere of schone emissies. De compressoren van deze fabrikant worden niet alleen al jaren met succes voor allerlei alledaagse applicaties gebruikt, maar ook in mijnen die zich meer dan 1000 meter onder de grond bevinden, compleet met uitlaatgaszuivering, natuurlijk, of offshore in de zilte lucht van de Noordzee en de Oostzee voor verwijdering van explosieve projectielen, of voor de bouw van windmolenparken of voor de huidige constructie van de vervoersverbinding tussen Denemarken en het Fehmarn-eiland aan de Duitse zijde. Compressoren van CompAir zijn ook ideaal voor gebruik in koude klimaten of op grote hoogtes. Deze machines worden namelijk gebruikt voor onderzoek op de Zuidpool en voor constructieprojecten in de Alpen op een hoogte van ruim 1000 meter boven zeeniveau. Zij werden per helikopter aangeleverd.

De feedback die we van deze vele extreme applicaties ontvingen, verschafte waardevolle informatie aan het ontwikkelingsteam in de fabriek in Simmern, zodat ze in de toekomst nog betere machines kunnen bouwen.

Schone emissies zijn goed, maar schone en lagere emissies dankzij een betere efficiëntie van de machine zijn nog veel beter. CompAir maakt gebruik van airends die ze in-house hebben ontwikkeld en gefabriceerd. Het nieuwste airend is de GD4. De schroefcompressoren zijn vervaardigd op basis van kleine tolerantiewaarden

en draaien ‘heel licht’. Als ze worden gecombineerd met een bijpassend motorvermogen qua afmetingen en prestatiekenmerken, leveren ze een betere efficiëntie, compleet met een continu variabele debietregeling. De bediening is eenvoudig, intuïtief en duidelijk. De behuizing biedt ruimte voor het opbergen van gereedschap en ruimte voor extra apparatuur, zoals stroomgeneratoren en extra filters.

Bi-turbo’s: optimale prestaties en efficiëntie

Het grote assortiment mobiele bi-turbocompressoren met een debiet van 20 tot 27 m³ en drukversies van 9 tot 24 bar zijn beproefde machines die nog steeds optimaal presteren. Ze werden enkele jaren geleden geïntroduceerd en zijn nog steeds ideaal, dankzij hun lage brandstofverbruik vergeleken met andere compressoren. Ook hier volgt CompAir de overtuiging dat lagere emissies beter zijn dan alleen schone emissies.

Foto's: CompAir / Simmern / G

Alles onder de kap van dit model is nieuw.

Alles onder de kap van dit model is nieuw.

Alles onder de kap van dit model is nieuw.

Compressoren van CompAir zijn ideaal voor gebruik in koude klimaten of op grote hoogte.

Ze werden vele jaren geleden geïntroduceerd en zijn nog steeds perfect, dankzij hun aanzienlijk lage brandstofverbruik.

Ze werden vele jaren geleden geïntroduceerd en zijn nog steeds perfect, dankzij hun aanzienlijk lage brandstofverbruik.

Informatie over CompAir

CompAir is een toonaangevende, wereldwijde fabrikant van perslucht- en gassystemen, die hoogwaardige, betrouwbare en zeer efficiënte compressoren levert voor allerlei verschillende applicaties, waaronder algemene industrie, offshore, olievrij, constructie en CNG-vulstations. Dankzij het uitgebreide netwerk van speciale verkoopbedrijven en distributeurs in zes werelddelen levert CompAir wereldwijde expertise en een lokale service.

– End –Laatste nieuws...

CompAir breidt het olievrije assortiment tweetraps-schroefcompressoren uit

Lees meer...

Standaard is verleden tijd - gebouwd voor extreme applicaties

Lees meer...

CompAir lanceert geheel nieuwe gesmeerde schroefcompressoren van 160 tot 250 kW.

Lees meer...


Newsletter signup image