string(2) "nl"

CompAir lanceert geheel nieuwe gesmeerde schroefcompressoren van 160 tot 250 kW.

De toonaangevende compressorproducent CompAir heeft het assortiment oliegeïnjecteerde schroefcompressoren van160 tot 250 kW helemaal opnieuw ontworpen. Dit assortiment machines voldoet aan en overtreft de vereisten van bestaande en nieuwe klanten.

Marcus Hamilton, Product Manager, zegt over dit nieuwe assortiment: “We luisteren goed naar de behoeften en vereisten van onze klanten. Voor deze indrukwekkende compressoren hebben we gebruikgemaakt van de nieuwste technologie en moderne ontwerpconcepten, zodat ze meer vrije perslucht leveren, kleinere afmetingen hebben, stiller functioneren, een nieuwe, gesplitste radiale koelingventilator en een nieuwe controller gebruiken, en allerlei andere nieuwe functies bieden.”

frame6_press_release

Het nieuwe assortiment bestaat uit acht modellen: De L160, L200, L250 en L290 zijn allemaal verkrijgbaar met vaste of geregelde snelheid (RS), en hebben een capaciteit van 7 tot 46 m3/min en drukwaarden van 7,5, 10 en 13 bar.

“Het resultaat is een geweldig nieuw assortiment machines met aandrijfwielen en een directe aandrijving
die tot 12% meer perslucht leveren, met een motor met hetzelfde vermogen,” aldus Marcus Hamilton. Aangezien beperkte budgetten en hoge energiekosten belangrijke overwegingen zijn voor de klanten overal ter wereld, hebben wij elke component minutieus onderzocht om ervoor te zorgen dat ze minder energie verbruiken en toch betere prestaties leveren. Aandacht voor detail is een prioriteit. Denk bijvoorbeeld aan de aanzuiging van lucht die zo koel mogelijk moet zijn via een externe, lage inlaat voor de airend. Dit zorgt voor het voordeel van ‘real life conditions’ zodat een grotere massastroom in en uit de airend kan stromen. Hierdoor krijgt de klant meer perslucht per kW en daarmee betere algemene prestaties. Andere details, zoals gesplitste koelerventilatoren en -kamers, die ervoor zorgen dat de uitlaattemperatuur van de perslucht zo laag mogelijk is, worden voor het gehele stroombereik gebruikt. Dit reduceert de downstreamkosten van de klant. Ook hebben we nieuwe luchtinlaatfilters ontwikkeld met een Δ die 13% minder is dan bij oudere modellen. Samen demonstreren deze innovaties de vele ontwerpdetails die in het assortiment zijn opgenomen.”

Verbeterd energieverbruik

Het elektriciteitsverbruik van een compressor kan tot 80% van de bedrijfskosten uitmaken en eigenaren willen de nieuwste technologieën toepassen die het totale energieverbruik reduceren. Het nieuwe assortiment compressoren maakt gebruik van de nieuwste aandrijfwielen en directe 1:1 aandrijving voor RS-machines, die de efficiëntie en betrouwbaarheid verhogen.

Klanten kunnen profiteren van een optimale verbetering van de energie-efficiëntie met de nieuwe invertertechnologie die voor machines met geregelde snelheid wordt gebruikt, waardoor de bedrijfskosten tot 35% kunnen worden gereduceerd. Het unieke koelingconcept gebruikt de aanzuigzijde van de radiale ventilatoren van de compressor en vertrouwt dus niet langer op kleine, individuele ventilatoren, zodat de onderdelen voortdurend koel blijven en een betere energie-efficiëntie en optimale betrouwbaarheid leveren.

Eenvoudiger onderhoud

Dankzij de uitstekende toegang tot alle gebieden van de machine, inclusief de koelers en de verbruiksartikelen die regelmatig vervangen moeten worden, is dit nieuwe assortiment compressoren eenvoudiger te onderhouden en kosteneffectiever in het gebruik.

Het nieuwe airend heeft een geïntegreerd oliefilter en een thermostatische klep, waardoor er minder buizen en slangen worden gebruikt, die anders routinematig vervangen zouden moeten worden. Ook wordt de betrouwbaarheid verbeterd omdat er minder perslucht kan lekken. Dankzij het nieuwe ontwerp is er meer ruimte voor circulatie van de koellucht, zodat de machine langer meegaat.

De onderhoudstechnici hebben eenvoudige toegang tot alle belangrijke onderdelen voor routinematig onderhoud, met als gevolg minder downtime van de apparatuur. Een scharnierend deksel op de oliescheider en de hoogwaardige, automatische motorlagersmering zijn slechts twee van de functies die nu standaard deel uitmaken van alle compressoren.

Intelligent ontwerp

De compressoren op vaste en geregelde snelheid hebben allebei een oppervlaktemaat van slechts 6,2 m2, en zijn dus uitzonderlijk klein.
Dat maakt ze ideaal voor installaties met beperkte ruimte. Het airend met lage snelheid dat in het nieuwe 'Centre of Excellence' in Duitsland wordt gemaakt, en de radiale ventilatoren met inverteropties, garanderen dat alle machines stil draaien, met een laag geluidsniveau vanaf 76 dB(A) voor het L160-model.

CompAir wil bedrijven helpen met hun kostencontrole met nieuwe compressoren die op consistente wijze hoge prestaties leveren. Daardoor worden alle modellen gedekt door de bekende en gratis meegeleverde, uitgebreide Assure™-garantie.

In tegenstelling tot typische garanties op jaarbasis, is Assure™ gebaseerd op het aantal bedrijfsuren van de compressor. De garantie wordt gratis meegeleverd voor maximaal 44.000 bedrijfsuren of een bedrijfstijd van 6 jaar. Assure™ is ontworpen om de investering van de klant te beschermen door ervoor te zorgen dat het geplande onderhoud wordt uitgevoerd door het CompAir-netwerk van geautoriseerde onderhoudstechnici die alleen authentieke onderdelen en smeermiddelen van CompAir gebruiken.

Informatie over CompAir

CompAir is een toonaangevende, wereldwijde fabrikant van perslucht- en gassystemen, die hoogwaardige, betrouwbare en zeer efficiënte compressoren levert voor allerlei verschillende applicaties, waaronder algemene industrie, offshore, olievrij, constructie en CNG-vulstations. Dankzij het uitgebreide netwerk van speciale verkoopbedrijven en distributeurs in zes werelddelen levert CompAir wereldwijde expertise en een lokale service.Laatste nieuws...

CompAir breidt het olievrije assortiment tweetraps-schroefcompressoren uit

Lees meer...

Standaard is verleden tijd - gebouwd voor extreme applicaties

Lees meer...

CompAir lanceert geheel nieuwe gesmeerde schroefcompressoren van 160 tot 250 kW.

Lees meer...


Newsletter signup image