string(2) "nl"

CompAir lanceert de nieuwe L140 oliegesmeerde schroefcompressoren met geoptimaliseerde efficiëntie

CompAir met haar lange traditie en reputatie voor innovatieve, oliegesmeerde compressortechnologieën, heeft onlangs een nieuwe oliegesmeerde schroefcompressor van 132 kW met geoptimaliseerde efficiëntie gepresenteerd, als aanvulling op de L-serie.

l-series-press-release

CompAir is een wereldwijde marktleider op het gebied van perslucht en biedt de klant opties die aan hun budget en vereisten zijn aangepast. De L140-132kW heeft een grotere airend met een tragere rotorsnelheid dan normaal voor dit kW-vermogen. Dankzij de grotere levering van vrije perslucht, biedt de L140 een snel investeringsrendement, vooral bij applicaties die continu draaien waarbij de energiekosten zo laag mogelijk moeten blijven.

De L140 maakt standaard gebruik van een hoogwaardige IE3-elektromotor van 132 kW en is op verzoek verkrijgbaar met een IE4-elektromotor.

Deze compressoren met een vaste snelheid zijn verkrijgbaar met lucht- of waterkoeling, voor perslucht van 7,5 of 10 bar(g) en leveren een uitzonderlijk grote hoeveelheid vrije perslucht bij een minimaal elektrisch vermogen. Ze zijn speciaal ontworpen met een kleine voetafdruk, een eenvoudig installatie en goede toegang tot de compressorruimte.

Luchtgekoelde versies gebruiken een uiterst efficiënte, radiale ventilator met laag kW-vermogen voor het koelen van de persluchtnakoeler en de oliekoeler met een stille werking en zijn bovendien geschikt voor langere leidingen vergeleken met standaard ventilatoren. De compressor is ontworpen voor een standaard bedrijfstemperatuur tot 45°C. De teruggewonnen warme lucht kan worden gebruikt voor ruimteverwarming. Tot 97% van de ingevoerde energie wordt op effectieve wijze teruggewonnen. Als alternatief kan ook een zeer efficiënte olie-naar-water warmtewisselaar aan de binnenzijde van de compressor worden gemonteerd (in de fabriek of achteraf) die het water tot meer dan 70°C kan verwarmen en op efficiënte wijze ca. 80% van de ingevoerde energie kan terugwinnen.

Deze warmtewisselaar wordt gemaakt in de nieuwe fabriek in Simmern, Duitsland, en de constructiekwaliteit en operationele veiligheid bieden de klant gegarandeerde gemoedsrust, ook omdat deze onderdelen door de Assure-garantie van CompAir worden gedekt. Assure is een van de meest uitgebreide garanties in deze tak van industrie en biedt totale gemoedsrust gedurende 44.000 bedrijfsuren of 6 jaar, welke als eerste voorkomt.

Perfecte regeling en uitstekende prestaties

Het meertalige Delcos XL touchscreen-bedieningssysteem garandeert een betrouwbare werking en lagere gebruikskosten dankzij de nauwkeurige bewaking van de drukwaarden, temperaturen en vloeistofniveaus. Het gebruiksvriendelijke en intuïtieve bedieningspaneel heeft een heldere menustructuur, een geïntegreerde SD-kaart voor een grondige analyse van de bewaakte parameters en levert trenddiagrammen over de netwerkdruk, het toerental, het debiet, en nog veel meer informatie.

Persluchtzuivering

Moderne productiesystemen en processen vereisen een steeds betere persluchtzuiverheid en de systemen van CompAir maken gebruik van de nieuwste energiezuinige technologie die de laagste gebruikskosten garandeert. Efficiënte waterafscheiders filters, afvoeren, koelmiddel- en ontvochtigende drogers, stikstofgeneratoren en multi-compressorregelaars zijn verder bewijs van CompAir's aandacht voor detail.Laatste nieuws...

CompAir breidt het olievrije assortiment tweetraps-schroefcompressoren uit

Lees meer...

Standaard is verleden tijd - gebouwd voor extreme applicaties

Lees meer...

CompAir lanceert geheel nieuwe gesmeerde schroefcompressoren van 160 tot 250 kW.

Lees meer...


Newsletter signup image