string(2) "nl"

Compressoren van CompAir verlagen de energiekosten van Bluespot Furniture met 30 procent

Dankzij de compressoren van CompAir kan Bluespot Furniture de persluchtdruk van 10 tot 7 bar reducerenBluespot Furniture Limited (Bluespot) bespaart ruim 30% op de energiekosten dankzij een nieuw persluchtsysteem van Advanced Compressor Engineering Ltd (ACE Group), een distributeur van Gardner Denver (CompAir).

Ongeveer 12 maanden geleden heeft dit bedrijf, dat een uitgebreid assortiment commerciële en residentiële meubelsystemen produceert, twee L37 compressoren met vaste snelheid en een L37RS met geregelde snelheid van CompAir geïnstalleerd als onderdeel van een verhuizing naar een speciaal voor dat doel gebouwde vestiging. Hierdoor werd het aantal compressoren teruggebracht van zes aparte machines tot een geïntegreerd pakket van drie, met een reductie van de persluchtdruk van 10 tot 7 bar, voor een besparing van 21 procent.

Bluespot werd in 2001 opgericht en is organisch gegroeid dankzij het steeds grotere productassortiment voor gespecialiseerd kantoormeubilair en meubels voor studentenhuizen, met als gevolg dat er vier afzonderlijke compressoren werden gebruikt. Dit betekende dat het persluchtsysteem versnipperd was, aangezien er in de loop der tijd persluchtsystemen werden toegevoegd om tegemoet te komen aan de toegenomen vraag van de fabriek.

Medio 2013 nam het bedrijf de beslissing om een moderne productievestiging in de buurt aan te schaffen en daarin de vier bestaande kleinere productie-eenheden onder te brengen. Hierdoor kreeg Bluespot de kans om de lay-out van het productieproces zorgvuldig te plannen. Een belangrijk element daarvan was het ontwerp van het persluchtsysteem. Dr. Andrew Cooper, Operations Director, zegt:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Perslucht is een essentieel onderdeel van ons productieproces. Perslucht wordt in de fabriek voor elke fase van het productieproces, zoals het knippen, kanten en boren van panelen.

“Hoewel ons bestaande persluchtsysteem het vereiste volume aan perslucht van de juiste kwaliteit leverde, was het systeem gaandeweg uitgebreid, zodat de efficiëntie te wensen overliet. Onze machines vereisen een constante toevoer van perslucht van 6,5 bar, maar in de oude vestiging moesten wij ook compenseren voor het persluchtverlies in het leidingwerk en voor de systeeminefficiënties door de compressoren perslucht van 10 bar te laten leveren.

“Bovendien wilden we in de nieuwe vestiging de productiviteit in elke procesfase maximaliseren. Onze oude compressoren stonden op de gebruikslocatie. Daardoor moesten onze medewerkers gehoorbescherming dragen. We wilden dus ook graag de bedrijfsomgeving voor onze medewerkers verbeteren.

Bluespot Furniture realiseert energiebesparingen van 30 procent met de compressoren van CompAir“Dankzij onze goede samenwerking met ACE Group, konden we een gloednieuwe persluchtsysteem specificeren. Dit bestond uit een nieuw compressorhuis buiten de belangrijkste productieruimte. De compressoren leveren momenteel de benodigde perslucht, maar kunnen in de toekomst ook aan de extra vraag voldoen zodra ons bedrijf in de toekomst daarom vraagt. ACE heeft nieuwe aluminiumleidingen geïnstalleerd, die zowel lichtgewicht als uiterst efficiënt zijn, waardoor de drukverliezen aanzienlijk zijn verminderd.”

Andy Crone, Group Sales Director van ACE Group legt uit hoe het nieuwe systeem is geoptimaliseerd om energie te besparen:

“Het vorige systeem was energie-intensief, aangezien de compressoren continu draaiden en zich dus niet aan de veranderingen van de vraag aanpasten.

“Daarom hebben we Bluespot aangeraden om hun bestaande compressoren niet naar de nieuwe vestiging te verhuizing, maar een combinatie van compressoren met vaste en geregelde snelheid te installeren om aan de vraagschommelingen te voldoen.

“We hebben tijdens de vroege fase van de verhuizing een compressor aan Bluespot geleend, die we gedurende een bepaalde tijdsperiode hebben gemonitord om de vraag naar perslucht te evalueren en te bepalen waar de besparingskansen lagen. De data over het persluchtgebruik in de nieuwe fabriek werd verzameld door technici van ACE, voordat de specificaties van de nieuwe compressoren werden bevestigd.

“De resulterende installatie bestaat uit twee L37 compressoren van CompAir met een vast toerental die aan de basisvraag voldoen, en een L37RS met geregelde snelheid die in de piekperiodes wordt geactiveerd. De compressoren worden aangestuurd door het SmartAir Master perslucht-beheersysteem van CompAir waarmee de bedrijfsuren van de compressor eerlijk worden verdeeld, zodat voortdurend de meest rendabele persluchtvoorziening wordt gegarandeerd.

“Een uiterst efficiënte koeldroger met voor- en nafilters levert schone, droge perslucht aan het hele netwerk.

“Bovendien werd een enkel persluchtvat gespecificeerd, in plaats van het grotere aantal vaten in de vorige vestiging, zodat het benodigde onderhoud aanzienlijk is verminderd.”

Andrew Cooper zegt tot slot: “Elke producent wil zich op zijn kernvaardigheden toeleggen voor de productie van eindproducten van uitstekende kwaliteit en wil met leveranciers samenwerken die alle overige technische expertise kunnen leveren. We konden op ACE Group rekenen, niet alleen voor de levering van een hoogwaardig persluchtsysteem, maar ook voor de voortgaande service en onderhoud.

Ons nieuwe compressorsysteem heeft onze verwachtingen op het gebied van energie-efficiëntie overtroffen en nu, een jaar later, besparen wij ruim 30 procent op onze energiekosten.”

-Ends-

GDUKMA0074 Gardner Denver Bluespot Furniture case study_word document FV

GDUKMA0074 Gardner Denver Bluespot Furniture case study_pdf file FVLaatste nieuws...

CompAir breidt het olievrije assortiment tweetraps-schroefcompressoren uit

Lees meer...

Standaard is verleden tijd - gebouwd voor extreme applicaties

Lees meer...

CompAir lanceert geheel nieuwe gesmeerde schroefcompressoren van 160 tot 250 kW.

Lees meer...


Newsletter signup image