string(2) "nl"

CompAir maakt muziek met robotband

CompAir L11 compressor_side viewEen door BACS Limited geleverde compressor van CompAir heeft een muziekband bestaande uit drie robots van 1,5 meter tijdens een recent festival in Londen het podium op geholpen.

De bandleden zijn allemaal van schroot gemaakt en worden elektro-pneumatisch bestuurd. Enkele van de meest populaire nummers van de band zijn al ruim 6,3 miljoen keer via YouTube bekeken.

Constante persluchtstroom
De compressor van 11 kW werd geleverd door BACS Limited, een distributeur van Gardner Denver producten, zoals CompAir-compressoren. Deze compressor voorzag de band tijdens het optreden op het festival van een constante stroom perslucht.

Louisa O'Connor, de Senior Project Manager van het creatieve productiebedrijf DesignScene dat de unieke structuur voor het festival in Londen had ontworpen en geproduceerd, zegt:

“Zonder perslucht kan geen van de robots in de band muziek maken. Het was dus van essentieel belang dat de compressor die we gebruikten een constante stroom perslucht kon leveren.

“BACS Limited leverde en installeerde de compressor op tijd, en de machine van CompAir functioneerde gedurende alle optredens uitstekend, zodat de band de tienduizenden fans kon entertainen die aan het driedaagse festival deelnamen.”

Informatie over de L11 van CompAir
Het nieuwe ontwerp van het uiterst efficiënte airend van de L11 compressor van CompAir werkt met een laag toerental, wat resulteert in lagere energiekosten, terwijl de IP55-motor operationele betrouwbaarheid biedt.

De L11 werd zo ontworpen dat hij door een standaard deuropening past, is eenvoudig te installeren en heeft een laag geluidsniveau, zodat de compressor dicht in de buurt van de applicatie kan worden geplaatst.

Het geïntegreerde ontwerp van de L11, met oliescheiding, oliefilter en thermostatische omloopklep, reduceert ook het aantal externe slangen en onderdelen, met als gevolg een betere betrouwbaarheid.

-Ends-

GDUKMA0063 CompAir robot band case study FV-word document

GDUKMA0063 CompAir robot band case study FV-pdf fileLaatste nieuws...

CompAir breidt het olievrije assortiment tweetraps-schroefcompressoren uit

Lees meer...

Standaard is verleden tijd - gebouwd voor extreme applicaties

Lees meer...

CompAir lanceert geheel nieuwe gesmeerde schroefcompressoren van 160 tot 250 kW.

Lees meer...


Newsletter signup image