string(2) "nl"

CompAir lanceert Stage IV-compatibele mobiele compressoren

Stage IV TurboScrew launchCompAir biedt momenteel een assortiment draagbare, TurboScrew-compressoren met een motor die aan de Stage IV-emissienormen voldoet.

De nieuwe TurboScrew-compressoren werden onlangs gepresenteerd tijdens het congres voor mobiele compressoren in Gaydon, Warwickshire in Engeland. Ze hebben een QSB-serie Cummins-motor met een nabehandelingssysteem voor de uitlaatgassen gebaseerd op Selective Catalytic Reduction (SCRT®)-technologie.

Het systeem is voorzien van een oxidatiekatalysator en een dieseldeeltjesfilter (DPF) en is in staat om vrijwel alle stikstofoxide-emissies en andere verontreinigingen uit de dieseluitlaatgassen te verwijderen, conform EU-richtlijn 97/68/EG Stage 4.

Steve Downes, Sales Director, UK & Ierland van Gardner Denver zegt over deze nieuwe producten: “De lancering van de Stage IV-compatibele compressoren is een uitbreiding van het bekende TurboScrew-assortiment. Deze compressoren voldoen aan de eisen voor allerlei mobiele persluchttoepassingen, vooral als een hoge efficiëntie en lage emissies worden vereist.”

Informatie over het TurboScrew-assortiment

Met een gewicht van minder dan 3500 kg kunnen TurboScrew-compressoren eenvoudig worden gesleept. Ze kunnen perslucht met een druk van 9 tot 24 bar produceren en zijn dus ideaal voor allerlei toepassingen, van het spuiten van droogijs tot geothermische boringen.

Dankzij de gepatenteerde bi-turbotechnologie, zijn de TurboScrew-compressoren uitgerust met twee turbocompressoren die een schroefcompressor van CompAir aandrijven. Ook is een uitlaatgasturbine toegevoegd die de inlaatlucht van de motor van tevoren samendrukt, voordat de lucht de compressiekamer in stroomt.

Hierdoor wordt ongeveer 14% meer energie naar de compressor gestuurd dan door conventionele technologieën (gemeten bij vollast). Onder normale bedrijfsomstandigheden, waarin de vraag schommelt tussen stationair, deellast en vollast, verbruikt de TurboScrew tot 30% minder brandstof dan de meeste conventionele compressoren die op de markt verkrijgbaar zijn en dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.

Fotobijschrift: Contract getekend - Het in Bristol gebaseerde compressorverhuurbedrijf N.A.B Plant Engineering heeft vijf Stage IV-compliënte TurboScrew-compressoren besteld tijdens het congres van Gardner Denver voor mobiele compressoren.

CompAir TurboScrew stage IV launch PR_English-word-docLaatste nieuws...

CompAir breidt het olievrije assortiment tweetraps-schroefcompressoren uit

Lees meer...

Standaard is verleden tijd - gebouwd voor extreme applicaties

Lees meer...

CompAir lanceert geheel nieuwe gesmeerde schroefcompressoren van 160 tot 250 kW.

Lees meer...


Newsletter signup image