string(2) "nl"

Longcliffe Quarries bespaart meer dan £ 4.000 per jaar met het intelligente compressorsysteem van CompAir

The compressor house

The compressor house

Longcliffe Quarries, een van de toonaangevende leveranciers van calciumcarbonaat in het Verenigd Koninkrijk, realiseert een minimale jaarlijkse energiebesparing van £4.200 met een voorspeld investeringsrendement van minder dan 12 maanden, dankzij een nieuw persluchtsysteem van Aircare Compressor Services Limited (Aircare), een distributeur van Gardner Denver.

TOEPASSINGSINFORMATIE

Longcliffe Quarries is van plan een programma toe te passen ter vermindering van de uitstoot van kooldioxide en andere broeikasgassen. Daarom wordt het energieverbruik van al haar installaties en uitrustingen voortdurend geanalyseerd. De bestaande compressoren hebben de afgelopen zes jaar vijf dagen per week gedraaid en perslucht geleverd aan de pneumatische circuits van de groeve. Aangezien elke compressor er ruim 45.000 bedrijfsuren op had zitten, begonnen de prestaties en de betrouwbaarheid af te nemen, met alle gevolgen van dien voor zowel de energie- als de onderhoudskosten.

Bovendien waren de machines geïnstalleerd zonder persluchtregeling, zodat de twee 45 kW-machines gelijktijdig draaiden. Dit was zeker niet de meest efficiënte manier om de gewenste persluchtdruk te verkrijgen.

Longcliffe Quarries besloot alternatieve opties te onderzoeken. Mark Whittaker, Works Engineer, legt uit:

“Onze compressoren zijn een cruciaal onderdeel van onze fabriek en als een machine faalt kan dat kostbare downtime veroorzaken.  Wij hebben ook 24/7 behoefte aan perslucht, wat betekent dat wij zorgvuldig het energieverbruik en de betrouwbaarheid van de machines moeten onderzoeken.

“We hebben in het verleden al met Aircare samengewerkt en daarom hebben we hen gevraagd om een uitgebreide audit van onze eigenlijke persluchtbehoefte uit te voeren om te bepalen of het rendabeler is om onze bestaande machines te renoveren of ze door een nieuw persluchtsysteem te vervangen.

“De resultaten bevestigden dat de kleinere, uiterst efficiënte compressoren van CompAir de vereiste lage gebruikskosten zouden bieden, met een terugbetalingstijd van slechts 12 maanden.”

Steve Flint, Account Manager van Aircare legt uit hoe het nieuwe persluchtsysteem aanzienlijke energiebesparingen mogelijk maakt:

“We hebben het airINSITE-persluchtauditingsysteem van CompAir gebruikt om het persluchtverbruik gedurende een typische productieperiode te controleren op mogelijke systeeminefficiënties. De audit wees uit dat aan de vraag naar perslucht kon worden voldaan met twee, kleinere compressoren met elk een vermogen van 37 kW.

“De meeste tijd schommelde de minimale vraag naar perslucht van 254 tot 356 m3/uur. Hiervoor is gewoonlijk slechts één compressor nodig. Een L37RS met geregelde snelheid van CompAir is ideaal om aan alle pieken en dalen van deze vraag naar perslucht te voldoen.

Tijdens drukke perioden kan de vraag echter pieken van wel 696 m3/uur bereiken. Met gebruik van een speciaal ontworpen ‘base load selector’-regelsysteem wordt de L37 compressor met vaste snelheid automatisch geactiveerd om aan de grotere vraag naar perslucht te voldoen, totdat de vraag weer afneemt.

Bovendien werd ook een warmteterugwinningssysteem voorgesteld om de energiekosten nog verder te verlagen. Tot 80% van de energie die nodig is om een compressor aan te drijven wordt tot warmte omgevormd. Longcliffe Quarries zal deze energie, die anders verloren zou gaan, terugwinnen en opnieuw gebruiken.

De CompAir compressor wordt met een kraan op zijn plaats gezet

De CompAir compressor wordt met een kraan op zijn plaats gezet

Met behulp van een automatische volumeregelingsdemper (VCD) wordt tijdens de wintermaanden de hete lucht die door de compressoren wordt afgegeven terug naar de compressorbehuizing geleid, zodat verwarmingskosten worden bespaard. Dit proces wordt thermostatisch geregeld, zodat de VCD-klep stopt met het doorsturen van hete lucht zodra de omgevingstemperatuur hoger is en er geen verwarming nodig is.

Airacre Compressor Services Limited levert ook al het preventieve onderhoud, met maandelijkse controles en ondersteuning 24/7 als onderdeel van een alomvattend zesjarig onderhoudspakket. De Assure-garantieregeling van CompAir wordt ook gratis ter beschikking gesteld. In tegenstelling tot de industrienorm, is de jaarlijkse Assure-garantie gebaseerd op het aantal bedrijfsuren van de compressor. Longcliffe Quarries profiteert hierdoor van een dekking voor maximaal 44.000 bedrijfsuren.

-Ends-

GDUKMA0043 Longcliffe Quarries case study_English FV - word document

GDUKMA0043-Longcliffe_Case_Study_English_FV - PDF fileLaatste nieuws...

CompAir breidt het olievrije assortiment tweetraps-schroefcompressoren uit

Lees meer...

Standaard is verleden tijd - gebouwd voor extreme applicaties

Lees meer...

CompAir lanceert geheel nieuwe gesmeerde schroefcompressoren van 160 tot 250 kW.

Lees meer...


Newsletter signup image